Verdens 10 sterkeste chili

Tittel til artikkelen er noe som blir utfordret mer enn du kanskje tror. År etter år prøver folk fra alle verdens deler å dyrke frem nye og sterkere typer chili. De dyrker frem hybrider av forskjelligere type chilier, utnytter miljøet, jord, vann og sol for å dyrke frem en ny og enda sterke chili.

Under har vi samlet topp verdens 15 sterkeste chili basert på chiliens potensielle styrke. Husk at alle chilier er forskjellige også de som dyrkes fra samme chiliplante. Det kan være at en chili oppleves mildere enn en annen.

Vi måler chiliens styrke basert på den internasjonale måleskalaen Scoville heat units (SHU). Hvis du har lyst til å oppdage andre typer chili som er både mildere og søtere kan du lese listen her over våre favortitter anbefalinger.

VIKTIG: Dette er de sterkeste chiliene som finnes – de holder flere Guinnes world records og er basen i mange av de sterkeste chili sausene i verden. Disse chiliene får en vanlig jalapeno til å se ut som et lite barn som leker.

Hvis du har tenkt til å dyrke eller kjøpe en sterk chili for å smake føler vi et ansvar om å advare mot sterke, sterke smerter som i verste fall for et svakt hjerte kan gå riktig galt. Disse er så sterke at når du skal plante de anbefales det å bruke hansker når man håndterer frøet.

Vi har satt sammen en chili skala, hvis du ønsker å se nærmere på denne kan du klikke her!

Verden sterkeste chilier

# 15: Ghost Pepper (855,00 – 1,050,000SHU)

ghost-pepper
Vi åpner listen med et brak, nemlig den beryktete Ghost pepper/chili. Denne er kjent for å være verdens sterkeste chili og i mange år var den nettopp det. Hvis vi går tilbake til 2007 ble denne chilien kåret til verdens sterkeste av Guinnes world records. Det sier litt om hvordan chili samfunnet har utviklet seg og interessen har stryket seg betraktelig.

På bare 15 år er det utviklet hele 14 chilier som er sterkere enn denne råtassen.

Funfact: Ghost chili is used in India to keep elephants away as the smell is too strong for them.

#14: 7 Pot Jonah (800,000 – 1,200,000 SHU)

7 Pot chili er helt opp i toppen når det kommer til sterke chilier. Denne er kanskje ikke så kjent i Norge, men hvis du er glad i supersterk chili burde du prøve denne.

7 Por Jonah er veldig like den mer tradisjonelle Trinidad 7 Pot chili, men er større i størrelsen. Noen chili eksperter hevder denne har mer fruktig smaksprofil. Med en så sterk chili som denne skal du ha ganske høy toleranse for sterk mat hvis du skal få noe annen smak enn stryke.

#13: Trinidad 7 Pot Pepper (1,000,000 – 1,200,000 SHU)

Den litt mer kjente varianten Trinidad 7 Pot er en populær variant i sør Amerika. Denne chilien er det fart i og en chili holder til 7 chili gryter, og derfor den har fått navnet 7 pot.

Vi har skrevet om hvordan du dyrker chili med perfekt resultat! Klikk her for å sjekk ut artikkelen her

#12: Infinity Chili (1,070,000-1,250,000 SHU)

En gang tilbake til 2011 var dette verdens sterkeste chili, men det varte ikke så lenge. 2 uker etter Guinness book of world records hadde kåret denne chilien til den sterkeste i verden ble den slått av Naga Viper chilien.

Etter dette har den blitt slått en del ganger til og havner på 12. plass i denne listen her

#11: 7 Pot Primo (800,000 – 1,270,000 SHU)

Dette er en hybris kryssing mellom Naga Morich og Trinidad 7 Pot Chili. Hvis du ser nøye på bildet så ser du nederst på chilien. Dette er kjennetegnet til 7 Pot Primo og kalles skorpionens hale da den ligner på halen til en skorpion. Kanskje gjør det like vondt å spise en av disse som det gjør å bli stukket av en skorpion

#10: 7 Pot Barrackpore (1,000,000 – 1,300,000 SHU)

Disse er både større og sterkeste enn de fleste andre 7 pot chiliene. Det sies at med det lille ekstra på styrken så mister denne chilien noe på smaken sin.

#9: Pot Bran Strain (1,000,000 – 1,350,000 SHU)

Navnet på denne chilien sier det meste. Chilien påfører hjernen en stor belastning og da snakker vi om den delen av hjernen som håndterer smerte.

En populære chili da den både ser morsom ut og er mega sterk

8#: Naga Viper (900,000 – 1,385,000 SHU)

Dette er en hybrid krysning mellom super sterke Naga Morich og Trinidad Moruga Scorpion. Tilbake til 2011 tok Naga Viper den offisielle 1. plassen for verdens sterkeste chili. Naga Viper klarte å være verden sterkeste chili i nesten et år frem til 2012.

Kjennetegnet til chilien er at den har en sakte brennende følelse, men den stikker som Scorpion chilien.

Vi har skrevet om hvordan du kan tørke chili! Lage, chili krydder og oppbevare chili du har dyrket selv gjennom vinteren! Sjekk det ut her

#7: Trinidad Scorpion Butch T (800,000 – 1,465,700 SHU)

Butch T som mange kaller denne er på mange måter lik Trinidad Scorpion, og for 3 år holdt den titlen verdens sterkeste chili. I denne listen kommer den inn på en god 7. plass, men denne kan føles sterkere ut enn chilier som er målt sterkere.

Butch T har fått navnet sitt fra Butch Taylor som har avlet frem denne typen chili

#6: Naga Morich (1,000,000 – 1,500,000 SHU)

Hvis vi skal sammenligne med Ghost pepper så starter Naga Morich styrken sin der ghost pepper slutter.. Denne chilien kalles også for serpent chili og har en sakte oppbygning av sterkhet som man lurer på når skal slutte..

5#: Dorset Naga (1,000,000 – 1,600,000 SHU)

Dette er en super Naga Morich. Den ble utviklet av å velge de beste av frøene til Naga Morich chilies. Det gjorde at den ble litt sterkere enn selve Naga Morich, men smaken er den samme i begge chiliene.

#4 7 Pot Doughlah (923,889 – 1,860,00 SHU)

Dette er en typisk 7 pot chili. Etterhvert som den modnes blir den sjokolade brun og har en mer søt og nøttaktig smak. Nå nærmer vi oss 2,000,000 SHU og dette er den sterkeste 7 pot chilien til dags dato.

#3: Trinidad Moruga Scorpion (1,200,000 – 2,000,000 SHU)

Som navnet tilsier kan dette være en dødelig sterk chili. Denne chilien skal du ha respekt for, den er så sterk at det kan ende med et smertemareritt. Chilien kan faktisk være sterkere enn mange pepperspray som politiet bruker. Vær forsiktig!

#2: Komodo Dragon Chili (1,400,000 – 2,200,000 SHU)

Med samme SHU nivå som verdens sterkeste chili, har Komodo Dragon en effekt som gjør at munnen går nummen. Forbred deg på noe av det mest intense du har kjent i munnen din, brystet og magen. For ikke å nevne når denne skal ut igjen..

Chilien lurer deg, for når du først tar en bit kjennes den ikke så sterk ut, men det bare bygger og bygger helt til du tror det ikke er mulig at det kan bli sterkere. Da er du ikke halvveis engang..

#1: Carolina Reaper (1,400,000 – 2,200,000 SHU)

Fra 2013 har offisielt denne sterke chilien vært verdens sterkeste i Guinness Book Of World Records.

Husk på at dette er ekstremt vondt og på ingen måte godt. IKKE spis denne hvis du syntes sterk mat er sterkt. Denne kommer til å blåse av deg smaksløker og alt som er i munnen, brystet og magen din. Chilien kan være direkte farlig, og anbefales ikke engang å prøve!

Hvis du allikevel ønsker å smake på denne er det bare å forberede seg på smertemareritt og det gir seg ikke med det første. Denne brennende følelsen bare varer og varer…

FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤓 Hva er den sterkeste chili?

Carolina Reaper er verdens sterkeste chili med en SHU på opptil hele 2,200,00

🤩 Er det farlig å spise sterk chili?

Ja, det kan faktisk være farlig. Det finnes mange eksempler på mennesker som har fått alvorlige reaksjoner etter å ha spist veldig sterke chilier

🤓 Kan man spise Carolina Reaper

Ja, det kan du! Men les deg opp på reaksjoner som kan oppstå ved inntak av denne chilien og vurder om dette er noe du vil gjør. NB: Kan for noen få alvorlig plager, inntak på eget ansvar!

Legg igjen en kommentar