Navn på grønne planter

navn på grønne planter

Søker du navn på grønne planter du kan ha i hjemmet ditt? Det kryr i dag av forskjellige alternativer hos gartneren. Fra små sukkulenter til store palmer, er grønn primærfargen hos de aller fleste. De gir bedre luftkvalitet, øker atmosfæren i rommet og ser ikke minst veldig bra ut i interiøret.

Navn på grønne planter gir deg et godt utgangspunkt om du skal kjøpe disse. Da kan du lese litt mer om hver av dem for å finne ut akkurat hvilken som passer deg. Det er nettopp derfor vi har samlet navn på grønne planter i denne artikkelen. Kanskje finner du noe som passer deg? Les videre for å se flere av de flotte grønne plantene som finnes der ute.

PlanteLysbehov (1-10)
Sukkulenter8
Strelitzia Nicolay7
Fiolinfiken6
Monstera6
Calathea5
Coleus7
Kokospalme9
Elefantøre7
Hoya6
Draketre8

Sukkulenter

sukkulenter tips

Sukkulenter er en gruppe med planter som suger til seg vann for å lagre dette, og deretter distribuere det ut i planten. En kaktus er for eksempel en sukkulent. Det er ved hjelp av denne egenskapen at kaktus og andre sukkulenter kan overleve særdeles lenge uten å bli vannet.

Slike planter kommer i mange forskjellige fasonger, størrelser og farger. De er perfekte å gi som en liten gave, og da spesielt til barna. Sliter en med å huske å vanne, er ikke det så farlig om en har en sukkulent. Dermed er ikke denne bare passende for barna, for det er jo ikke bare som glemmer å vanne.

Strelitzia Nicolay

Strelitzia Nicolay tips

Strelitzia Nicolay er blitt en av de mest populære stueplantene de senere årene. Selv om det er fint med mange små, grønne planter rundt omkring, er det også flott med noen som fyller litt mer rom. Her er den store, grønne planten Strelitzia Nicolay et perfekt alternativ.

Planten er med på å ikke bare gi ditt hjem noe grønt, men også et veldig tropisk preg. De store bladene er vakre og tar godt med plass. Sett planten i nærheten av et vindu, og vann med jevne mellomrom. Setter du til litt ekstra næring, vil Strelitzia Nicolay vokse meget raskt.

Fiolinfiken

fiolinfiken tips

Fiolinfiken er en større, grønn plante med unike blader. Disse bladene kommer i fiolinform, derav navnet på planten. Ellers er den i fikentrefamilien, slik at planten egentlig bare minner om et lite tre. Der markedet for noen år siden nesten var tomt for fiolinfiken, er nå planten tilbake for fullt landet rundt.

Sett fiolinfiken utenfor direkte sollys om sommeren, men fortsatt i et lyst rom. Om vinteren går det fint om den står direkte i sola hele dagen. Et tips til vanningen, er å la jorden tørke ut mellom hver gang. Følger du de overnevnte rådene, kan din fiolinfiken bli riktig fargerik og stor.

Monstera

monstera tips

Monstera er en grønn plant med store blader, men riktignok ikke monsterstore. Bladene er unike, i den grad at det er flere hull i disse. På andre planter ville hull i bladene ha vært regnet som skader, men her er det rett og slett bare en del av planten.

Så unike er disse bladene, at monstera er et motiv på diverse interiørobjekter. Puter, tapet, duker og mye mer bruker monsterablader som et motiv. Men hvorfor ikke bare kjøpe den ekte planten? Da får du også de ekte, unike bladene rett inn i stua di.

Calathea

Calathea tips

Calathea er en meget populær grønn plante i Norge. Faktisk er den så populær at det til tider kan være vanskelig å få tak i den. Finner du dermed en gartner som har den inne på lager, kan det være lurt å hoppe på muligheten med en gang.

Denne grønne planten er unik fordi bladene ikke er helgrønne. Her blandes nemlig grønt, hvitt, lilla og hint av rosa seg. Det gir helt unike blader, som dessuten også har et veldig fint mønster. Denne kommer i utallige varianter, så se om du finner en som passer deg.

Coleus

Coleus tips

Coleus er en annen mer fargerik, grønn plante. Det er fint med fargesprakende, grønne planter som bryter litt opp, så ikke alle plantene er helgrønne. Coleus kalles for øvrig også av enkelte «praktspragle», et navn som sikter til hvordan prakten til planten spragler.

Denne planten har blitt populær meget raskt. En stor fordel, er at det er enkelt å ta stiklinger av den. Alt du trenger å gjøre, er å klippe av et par stilker. Sett disse i vann til de utvikler røtter, så planter du de i jord etterpå. Vipps så har du nye planter på vei snart.

Kokospalme

Kokospalme tips

Kokospalme er en helt unik plante, men ikke på grunn av bladene eller fargene. Her er det unike at planten vokser ut av en kokosnøtt! Ja, noen kan vel si at det er litt kokos. Dette får planten til å virkelig skille seg ut. Ellers er de veldig lange palmebladene også tiltalende.

Planten trives best i sollyset, som kanskje ikke er så overraskende med tanke på navnet. Forsikre deg om at jorden er lett fuktig. Denne skal helst ikke tørke ut, men ikke vann for mye heller, så den drukner. Visste du at kokos kommer fra det portugisiske ordet coco, som betyr ape?

Elefantøre

Elefantøre er en annen særdeles populær plante. Har du søkt navn på grønne planter en stund, har du helt sikkert snublet over elefantøre før. Denne er karakteristisk med sine store blader som altså har gitt planten sitt navn. Denne tropiske planten kommer i diverse typer.

Et unikt aspekt ved elefantøre, er de store bladnervene. Dette er linjene som går midt i bladet. På en elefantøre, er disse linjene særdeles tykke og karakteristiske. Det gir planten sitt helt eget særpreg, og den skiller seg ut fra mange andre grønne planter.

Hoya

Hoya er nok en grønn plante mange har i stuen sin. Denne har en slyngende vekst. Selv om planten i seg selv ikke er så unik, er den kjent for å bli slynget i unike former. Ofte vil folk slynge denne i sirkel. Det er nok slik folk flest kjenner igjen en hoya hos gartneren.

Planten blir også ofte kalt voksblomst eller porselensblomst. Planten passer inn i en hvilken som helst stil, og den gir med sine frodige farger liv til hjemmet ditt. En tilleggsbonus ved hoya, er at den kan få duftende blomster på seg. Da lukter den godt i tillegg til å se bra ut.

Draketre

Draketre er sist ut av våre navn på grønne planter du bør ha i stuen. Det er mange andre planter vi kunne nevnt, men denne var for unik til å ikke bli tatt med. Planten som kan bli helt opptil 12 meter høy i et perfekt klima, har en meget unik egenskap. Om stammen her skader seg, pipler det tross alt ut drakeblod, derav navnet på planten.

Rettere sagt kommer det rød harpiks ut av planten. Denne egenskapen har gjort at mange kulturer har trodd at draketre har magiske egenskaper. Planten tåler både sol og skygge, men trives best i temperaturer på over 16 grader. Når det gjelder vanning, er et tips å la den tørke ut mellom hver gang du vanner.

Legg igjen en kommentar