10 enkle sommerblomster

Enkle sommerblomster gjør at du ikke trenger å legge inn så mye innsats. Om du elsker blomster, men ikke liker altfor mye stell, er disse blomstene for deg. Hva med å vanne en gang i uken? Beskjære helt minimalt? Og gjødsle et par ganger under sesongen? Så enkelt kan det faktisk være å dyrke flotte sommerblomster, om du velger de riktige.

enkle sommerblomster

Dyrking av blomster bringer for de fleste med seg masse jobb. Det er tidkrevende å dyrke en hage full av blomst, spesielt med jobb, familie og andre forpliktelser. Men dersom du velger de riktige blomstene, kan du enklere dyrke en flott blomsterhage. I denne artikkelen gir vi deg tips til 10 enkle sommerblomster.

1. Stemorsblomster

enkel stemorsblomst

Stemorsblomster er en av de mest elskede sommerblomstene for hageentusiaster. Disse fargerike blomstene kommer i utallige utvalg av nyanser, inkludert lilla, gul, hvit og blå. Deres delikate utseende gir en følelse av friskhet til ethvert hageområde. Det som gjør stemorsblomster enda mer sjarmerende, er deres evne til å trives i både sollys og delvis skygge.

Disse blomstrer vanligvis tidlig om våren. Med riktig pleie kan de også glede deg med sine vakre blomster gjennom hele sommeren. Disse blomstene krever godt drenerende jord og moderat vanning for å trives. Du kan også dyrke dem i potter eller hengekurver for å legge til farge og liv til terrassen eller verandaen din.

2. Lavendel

enkel lavendel

Lavendel er en annen vakker sommerblomst som er kjent for sin behagelige duft og beroligende egenskaper. Denne hardføre planten trives i solfylte forhold og godt drenert jord. Lavendelens lange stilker med små, lilla blomsterklaser legger til en subtil eleganse i hagen din, samtidig som de tiltrekker sommerfugler og bier.

Lavendel er ikke bare en fryd for øyet, men den har også en rekke praktiske bruksområder. Du kan høste blomstene og bruke dem til å lage duftende potpourri, essensiell olje eller til og med matretter. Planten er også kjent for sine beroligende egenskaper. Den brukes ofte i aromaterapi for å redusere stress og fremme avslapning.

3. Solsikker

enkel solsikke

Solsikker er en prangende sommerblomst som symboliserer lykke og optimisme. Disse majestetiske blomstene, med sine store, gule kronblader, er kjente for å følge solen gjennom dagen. Det er en egenskap som har gitt dem navnet «solsikker». De trives best i godt drenerende jord og krever mye sollys for å vokse seg høye og sunne.

Solsikker er en favoritt blant hageentusiaster, spesielt de som ønsker å tiltrekke seg fugler og sommerfugler til hagen. De er også en flott kilde til solsikkefrø, som kan høstes og brukes som en sunn snacks eller fuglemat. Med sin imponerende høyde og majestetiske blomsterhoder, kan solsikker virkelig løfte stemningen i hagen din.

4. Ringblomster

enkel ringblomst

Ringblomster er en herlig sommerblomst. De er kjente for sin enkle skjønnhet og medisinske egenskaper. Disse blomstene er vanligvis gule eller oransje, selv om det finnes varianter med hvite og rosa blomster. De trives i full sol eller delvis skygge og foretrekker godt drenert jord.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til ringblomster, er deres bruk i naturmedisin. Bladene og blomstene har lenge blitt brukt til å lage salver, kremer og te som kan hjelpe med å lindre irritert hud, betennelser og sår. I tillegg til sine medisinske fordeler, tiltrekker ringblomster også bier og sommerfugler til hagen din.

5. Gazanias

enkel gazania

Gazanias er en livlig sommerblomst som er kjent for sine strålende farger og motstand mot varmt og tørt vær. Blomsten er opprinnelig fra Sør-Afrika. Dette er tilpasningsdyktige planter som trives i full sol og krever minimalt vedlikehold. Deres blomster kommer i en rekke farger, inkludert oransje, rosa, gul og hvit. De lukker seg om natten eller i overskyet vær.

Gazanias er ideelle for de som ønsker å legge til en eksplosjon av farge i hagen sin uten mye arbeid. Disse blomstene er også flotte for de som bor i tørre områder, da de er svært tørketolerante. Med deres lave vedlikeholdsbehov og sterke blomsterprakt, er gazanias et flott tillegg til enhver sommerhage.

6. Valmuer

enkel Valmuer

Valmuer er en vakker sommerblomst som er kjent for sine delikate kronblader og livlige farger. Disse blomstene kommer i forskjellige varianter, inkludert orientalske valmuer og valmuer med enkle eller doble kronblader. Valmuer trives i full sol og godt drenert jord, og de er relativt enkle å dyrke.

En av de mest ikoniske egenskapene til valmuer, er deres evne til å så seg selv. Valmuer er også kjent for å tiltrekke bier og sommerfugler. De legger til en touch av romantikk og skjønnhet i hagen din. Med sine slanke stilker og elegante blomster, er valmuer en uunnværlig sommerblomst for enhver hageentusiast.

7. Marigold

enkel marigold

Marigold er en populær sommerblomst kjent for sin livlige fargepalett og en unik duft som avskrekker skadedyr. Disse blomstene kommer i nyanser av gul, oransje og rød. Deres kroneformede blomsterhoder gir en strålende skjønnhet til hagen din. Marigolder trives i full sol og godt drenert jord.

En av de mest nyttige egenskapene til marigold, er deres evne til å avskrekke skadedyr som bladlus og nematoder. Mange gartnere planter marigold rundt grønnsakshager for å beskytte avlingene sine. I tillegg til sine avskrekkende egenskaper, er marigold en flott snittblomst som kan brukes til å lage vakre buketter.

8. Zinnias

enkel zinnias

Zinnias er en av de mest fargerike sommerblomstene du kan dyrke. Disse blomstene kommer i et bredt utvalg av farger, inkludert rosa, rød, oransje, gul og hvit. Deres fyldige blomsterhoder gir en eksplosjon av farge til hagen din. Zinnias trives i full sol og godt drenert jord. De er en av de mest populære valgene for sommerhagen.

En av de mest fantastiske egenskapene til zinnias, er deres evne til å tiltrekke seg sommerfugler og bier. Disse blomstene er sommerfuglens drøm. Du vil ofte se dem sveve rundt zinnias i hagen din. Zinnias er også flotte som snittblomster. De kan friske opp ethvert rom med sitt fargerike og livlige utseende.

9. Blomkarse

enkel blomkarse

Blomkarse er en spiselig sommerblomst som tilfører noe helt spesielt til hagen din. Disse blomstene kommer i nyanser av oransje, gul og rød. De har en unik smak som minner om pepper. Blomkarse trives i full sol og tåler en rekke jordforhold.

En av de mest interessante egenskapene til blomkarse, er dens spiselige blomster og blader. Du kan bruke dem i salater eller som garnityr for å legge til en pikant smak og farge til måltidene dine.

10. Verbena

enkel Verbena

Verbena er en delikat og sjarmerende sommerblomst som er kjent for sine klaser av små, fargerike blomster. Disse blomstene kommer i nyanser av rosa, lilla, blå og hvit. Deres lette, luftige utseende gir en følelse av eleganse til hagen din. Verbena trives i full sol og godt drenert jord.

En av de mest attraktive egenskapene til verbena, er dens tiltrekningskraft for sommerfugler og bier. Du vil ofte se disse pollinatorene sveve rundt verbena i sommermånedene. Verbena er også flott for å henge kurver eller potter.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan skal jeg vanne sommerblomstene mine?

Vanning av sommerblomster avhenger av værforholdene i ditt område. Generelt bør du vanne blomstene dine regelmessig for å holde jorden jevnt fuktig. Det er imidlertid viktig å unngå å vanne for mye. Dette kan føre til råte i røttene.

Hvilken type sollys trenger sommerblomstene mine?

Sollysbehov varierer avhengig av blomsten. Generelt trives de fleste sommerblomster i full sol, noe som betyr minst 6-8 timer sollys om dagen. Imidlertid er det noen blomster, som stemorsblomster og gazanias, som kan trives i delvis skygge.

Legg igjen en kommentar